Chesnara Plc is een succesvolle beursgenoteerde Engelse verzekeraar met vestigingen in Zweden, de UK en Nederland. De Nederlandse dochterondernemingen zijn: Scildon in Hilversum en Waard in Wognum.

Voor Waard is Chesnara op zoek naar een

SENIOR MEDEWERKER FINANCE & ACTUARIAAT

Wie zijn wij?

Waard is een financieel gezonde verzekeraar (solvabiliteit boven de 500%) en gericht op het efficiënt beheren van gesloten verzekeringsportefeuilles. Waard is specialist in overlijdensrisicoverzekeringen en verzekeringen tegen inkomensverlies door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Waard staat onder toezicht van DNB en de AFM. De strategie is gericht op groei door middel van acquisities.

Ons team

Ons team bestaat uit zo’n 25 enthousiaste en deskundige mensen. Samen verzorgen wij de verzekeringen van meer dan 100.000 klanten. Ons kantoor staat in Wognum, naast de A7. 
Onze cultuur kenmerkt zich door een no-nonsens, hands-on mentaliteit.

Functieomschrijving

Je maakt onderdeel uit van het team Finance & Actuariaat (nu zes mensen) en rapporteert aan de CFO. Wij bieden een dynamische werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief. De organisatie is volop in ontwikkeling en biedt veel ruimte voor eigen inbreng.

Belangrijke verantwoordelijkheden van de afdeling Finance & Actuariaat zijn:

 • Het werken aan het verbeteren en aanpassen van rapportages aan veranderende eisen;
 • Het creëren van verdere efficiency in de processen; en
 • Het toevoegen en integreren van nieuwe verzekeringsportefeuilles.

De voertaal op kantoor is Nederlands, de communicatie naar onze moedermaatschappij vindt in het Engels plaats.

Wat zijn jouw aandachtsgebieden als Senior medewerker Finance & Actuariaat?

Je werkt samen met twee actuariële en 3 financiële medewerkers. Op het financieel en actuarieel inhoudelijke terrein heeft de afdeling een lijn naar de financiële en actuariële afdeling van onze moedermaatschappij.

Je hebt de volgende aandachtsgebieden:

 • Je bent verantwoordelijk voor alle financiële en actuariële rapportageprocessen en voor de inhoud, juistheid, volledigheid en tijdigheid van deze rapportages voor de directie, de interne en externe toezichthouders en het moederbedrijf.
 • Je bent verantwoordelijk voor de gehele beleggingen- en spaarhypotheek verzekeringen administratie.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de periodieke projectie van de verzekeringstechnische kasstromen en de kasstromen uit de investeringsportefeuille en je adviseert en rapporteert inzake het ALM-beleid en het beleggingsbeleid.
 • Je analyseert verzekeringstechnische en financiële risico’s en adviseert en rapporteert hierover aan de directie en de Risk-manager.
 • Je bent verantwoordelijk voor het berekenen van technische voorzieningen, SCR en het periodiek opstellen van de toekomstprojecties hiervan.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de financiële en actuariële integratie van geacquireerde verzekeringsportefeuilles.

Functie-eisen

Je hebt een HBO/WO opleiding aangevuld met Actuarieel Rekenaar/Analist (of Actuaris AG). Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij een verzekeraar op het gebied van financiële en actuariële rapportage waaronder ervaring met Solvency II en IFRS en bent gewend om zelfstandig te kunnen werken. Je bent resultaat- en doelgericht. Het bewaken van en je houden aan een planning is een tweede natuur. Kennis en ervaring met spaarhypotheekverzekeringen en/of Health SLT producten is een pre.

Daarnaast beschik je over:

 • uitstekende kennis van Excel en andere MS office producten;
 • uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • uitstekende analytische vaardigheden en een hoge mate van accuratesse;
 • sterke communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • een gezonde dosis pragmatisme, humor en pro-activiteit;
 • grote affiniteit met IT applicaties en daaruit voortkomende processen.


Wij bieden

Een moderne set arbeidsvoorwaarden, gebaseerd op de CAO voor het Verzekeringsbedrijf. Een werkomgeving waarin hard wordt gewerkt en deadlines worden gesteld, maar waarin ook ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Er zijn "korte lijnen" en daardoor bestaat de mogelijkheid om direct samen te werken met een ervaren management team.


Meer informatie

Voor meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met
Edwin Karregat, CFO a.i., telefoonnummer 088 - 374 10 00

Direct solliciteren

Enthousiast geworden over deze functie? Stuur ons dan – voor 22 juni - per e-mail je curriculum vitae voorzien van je motivatie naar Davika Wijand via secretariaat@waardverzekeringen.nl


Tot slot
Sollicitaties die niet aan genoemde criteria voldoen, worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.