Waarom uw verzekering voortzetten?

 

Misschien is het verstandig om uw verzekering (nog) niet op te zeggen. Lees de volgende overwegingen goed door.

Heeft u de verzekering echt niet meer nodig?

U heeft de verzekering afgesloten om verzekerd te zijn bij bepaalde gebeurtenissen. Door opzegging vervalt deze dekking. Het is verstandig om na te gaan of u deze dekking echt niet meer nodig heeft.

Waarde van de verzekering

Als u de financiering heeft ingelost, heeft de verzekering nog steeds waarde. Een eventuele uitkering binnen de looptijd van de verzekering doen wij dan aan u of aan uw nabestaanden.

Financiering overgesloten?

Als u een nieuwe financiering heeft afgesloten dan kunnen wij eenvoudig en kosteloos deze verzekering verpanden aan uw nieuwe geldverstrekker. U hoeft de verzekering dus niet op te zeggen bij oversluiten van de financiering.

Kosten verzekering

Een nieuwe verzekeraar zal kijken naar uw huidige leeftijd en uw huidige gezondheid. De premie kan hierdoor hoger uitvallen. Bij het afsluiten van deze verzekering hebben wij rekening gehouden met uw leeftijd en gezondheid van toen. Voor deze verzekering heeft u de premie al volledig vooruitbetaald. U hoeft dus niets meer voor deze verzekering te betalen.

Premieteruggave

Bij opzegging van deze verzekering heeft u mogelijk recht op terugbetaling van een deel van de betaalde premie. Omdat de verzekeringsmaatschappij kosten in rekening brengt bij beëindiging valt het bedrag van de premieteruggave vaak lager uit dan u verwacht.

Als u toch besluit uw verzekering te beëindigen

Er kunnen zich wijzigingen in uw persoonlijke situatie voordoen. Daarom adviseren wij u de verzekering zo kort mogelijk voor de opzegtermijn schriftelijk bij ons op te zeggen.