Nieuws

Overdracht portefeuille

Vrijdag 27 september 2019 om 16:28| Directie Waard Verzekeringen

Waard Leven N.V. neemt circa vijfduizend levensverzekeringspolissen van Monuta over. Het gaat alleen om verzekeringen die geen uitvaartverzekering zijn, zoals gemengde kapitaalverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft hiervoor toestemming gegeven. De overdracht vindt plaats per 1 oktober 2019.
“Monuta richt zich op het verzorgen en financieel mogelijk maken van uitvaarten. In het verleden boden we ook andere levensverzekeringen aan, zoals overlijdensrisicoverzekeringen en gemengde kapitaalverzekeringen. We willen gefocust zijn op onze belangrijkste tak van sport, uitvaart. Daarom kiezen we ervoor om de andere levensverzekeringen bij Waard Leven onder te brengen. In Waard Leven zien we een solide verzekeraar met een grote levensverzekeringsportefeuille die een goede service biedt en kan blijven bieden aan onze klanten,” zegt Frank Fransen, directeur Verzekeringen bij Monuta.”
“Deze overname past goed in onze strategie om polissen die niet meer passen bij andere verzekeraars een nieuw thuis te bieden. Wij zijn goed in staat deze portefeuilles op een efficiënte manier te bedienen en zorgen er voor dat klanten geen nadeel van deze overstap ondervinden. Wij zijn blij met het vertrouwen dat Monuta met deze overdracht in ons stelt,” zegt Lorens Kirchner, algemeen directeur bij Waard Leven.” 

lees meer

Haik de Jong nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Waard

Vrijdag 6 september 2019 om 12:15| Waard Verzekeringen

Per 1 september 2019 is Haik de Jong benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Waard.
Haik de Jong (1959) heeft na zijn studies wiskunde, econometrie en actuariële wetenschappen gewerkt als CFO en CEO bij diverse verzekeringsmaatschappijen in Nederland, Azië Pacific en Noord- en Zuid-Amerika. Zijn laatste betrekking als executive director was Global CFO bij Chubb Life International in New York. Eerder was hij onder meer werkzaam als algemeen directeur bij RVS Verzekeringen. Daarnaast heeft hij toezichthoudende functies vervuld als boardmember van diverse verzekeringsmaatschappijen. Per gelijke datum is Haik de Jong ook benoemd tot voorzitter van de RvC van Scildon N.V.
1 september is Henk Duthler teruggetreden als lid van de RvC van Waard.
Vanaf 1 september 2019 is de RvC van Waard als volgt samengesteld:

  • drs. Haik de Jong (voorzitter)
  • John Deane (vice voorzitter)
  • drs. Margreet Haandrikman AAG
  • mr. Barbara van der Kolff

lees meer

Nieuwe solvabiliteitscijfers

Dinsdag 27 augustus 2019 om 17:14| Waard Verzekeringen

De solvabiliteitscijfers van juni 2019 zijn bekend. Klik hier voor meer informatie.

lees meer

Info over uw beleggingsverzekering

Dinsdag 29 januari 2019 om 14:39| Waard Verzekeringen

U ontvangt van ons uw informatiebrief en/of jaaropgave niet meer per post, maar alleen digitaal. U kunt deze terugvinden in uw online polismap Mijn Waard. U ontvangt hiervoor een e-mail zodra dit document voor u klaarstaat in uw Mijn Waard omgeving. Heeft u nog geen account aangemaakt? Laat ons uw e-mailadres weten via info@waardverzekeringen.nl en wij sturen u de benodigde gegevens toe om een account aan te maken. Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

 

lees meer

Vernieuwing Raden van Commissarissen Scildon en Waard

Donderdag 3 januari 2019 om 11:47| Directie Waard Verzekeringen

Hilversum/Wognum - De maximale zittingstermijn van twee leden van de Raden van Commissarissen van Scildon en Waard (beide dochterondernemingen van Chesnara Holdings BV) verloopt, waardoor de RvC’s op korte termijn zullen worden vernieuwd.
Per 1 januari 2019 zal voorzitter Ben Haasdijk terugtreden uit beide RvC’s. Henk Duthler zal in het tweede kwartaal van 2019 eveneens terugtreden. Hij blijft aan tot een nieuwe voorzitter is aangesteld.
John Deane treedt per 1 januari 2019 toe als RvC-lid. Totdat de nieuwe voorzitter van beide RvC’s is aangesteld, zal hij de rol van vice-voorzitter op zich nemen.
John Deane is CEO van Chesnara plc. Sinds 2015 is Waard onderdeel van Chesnara, Scildon volgde in 2017. Met de benoeming van John Deane brengt Chesnara zijn commitment met de Nederlandse organisatie tot uitdrukking.
De Raden van Commissarissen van Scildon en Waard bestaan verder uit Margreet Haandrikman en Barbara van der Kolff.

lees meer
1 2 3
...
5