Direct naar inhoud

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Scildon en Waard Leven samen verder

Wat gebeurt er precies met Scildon en Waard?

Vanaf 2 juli fuseren we met zusterbedrijf Waard, zodat er meer commerciële slagkracht ontstaat. Samen groeien we en staan we sterker. Omdat we dezelfde aandeelhouder hebben – namelijk Chesnara - en uit dezelfde business komen, spreken we dezelfde taal. 

Wie moet er toestemming geven voor de fusie?

Onze toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) moet toestemming geven voor de fusie. DNB heeft inmiddels akkoord gegeven op de transactie.

Wie is Scildon?

Scildon is een Nederlandse verzekeraar. Gespecialiseerd in levensverzekeringen - dat is waar zijn grootste kracht en expertise ligt. Al sinds 1984. Daarbij maakt Scildon financiële zaken graag simpel, zodat iedereen financiële zekerheid kan bieden voor zichzelf en hun naasten. Voor later. Met simpele producten, duidelijke voorwaarden én persoonlijke service. Dat geeft rust en zekerheid. 

Net als Waard is Scildon eigendom van Chesnara. Meer weten over Scildon? Kijk op www.scildon.nl.  

Wat betekent de fusie voor mij als Waard klant?

Scildon is jouw nieuwe contractpartij, maar verder verandert er voorlopig niets voor jou. Zo blijven de voorwaarden die je nu hebt voor je levensverzekering hetzelfde. Daarnaast blijft hetzelfde team je verzekering en de administratie ervan beheren. Net zoals je dat nu gewend bent.

Waar kan ik nu terecht met vragen over mijn verzekering?

Voor vragen over je product kun je gewoon bij Waard terecht. Als dit wijzigt word je hierover geïnformeerd via www.waardverzekeringen.nl en via het keuzemenu aan de telefoon.

Waarom wordt in het keuzemenu van de telefoon de keuze tussen Waard Verzekeringen en Scildon geboden?

Alle klanten kunnen ons via één telefoonnummer bellen. Wel zo handig en overzichtelijk. Wij zorgen er via het keuzemenu voor dat je de juiste collega aan de lijn krijgt, die jou het beste kan helpen.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven of zelf doorvoeren?

Je kunt wijzigingen doorgeven of zelf doorvoeren via de Mijn Waard omgeving. Dit was al mogelijk en dit blijft zo. Hier kun je ook informatie over je product raadplegen. Je kunt de Mijn Omgeving bereiken via MijnWaard

Kan ik nog gebruik blijven maken van de Mijn Waard omgeving of Beurs Online?

Ja, je kunt nog gebruik maken van beide portalen. Wijzigt dit in de toekomst? Dan ontvang je bericht hierover van ons.

Kan ik bezwaar maken tegen de fusie?

Onderdeel van het goedkeuringsproces van onze toezichthouder DNB was dat polishouders vóór 1 juni 2025 bezwaar konden indienen. De termijn om bezwaar te maken tegen de fusie is verstreken. Daarom is het niet meer mogelijk om nog bezwaar te maken.

Ik heb voor de fusie een verzoek ingediend of wijziging doorgegeven. Wordt dat afgehandeld?

Ja, verzoeken die voor de fusie zijn ingediend worden gewoon door ons afgehandeld. In onze dienstverlening wijzigt vooralsnog niets.

Ontvang ik een nieuwe polis?

Nee, je ontvangt geen nieuwe polis. De polis en de voorwaarden die je al had, blijven geldig.

Veelgestelde vragen Mijn Waard

Het aanmaken van een account lukt niet. Wat kan hier de reden van zijn?

- E-mailadres nog niet bekend bij ons? Als wij nog niet in het bezit zijn van uw e-mailadres dan kunt u geen account aanmaken. U ontvangt namelijk van ons een activeringscode per e-mail. Als wij nog niet in het bezit zijn van uw e-mailadres dan vragen wij dit op in de door u ontvangen brief.

- Juiste geboortedatum ingevuld? U moet de gegevens van de verzekeringnemer invullen. De verzekeringnemer is degene aan wie de brief voor het aanmaken van een account is gericht.

- U heeft al een account? Het kan zijn dat u in het verleden al een account heeft aangemaakt. Neem contact met ons op om dit na te gaan.

- Gebruikersnaam is al bekend? Het is mogelijk dat u een gebruiksnaam wilt gebruiken die iemand anders al in gebruik heeft. Kies in dit geval een andere gebruikersnaam.

Waarom heb ik geen bericht ontvangen dat ik een Mijn Waard account kan aanmaken?

De nieuwe Mijn Waard omgeving willen wij gefaseerd aanbieden aan al onze klanten. U krijgt dus vanzelf bericht van ons over de mogelijkheid om een account aan te maken. Heeft u het account met spoed nodig om iets in te kunnen zien? Vul het contactformulier in om na te gaan of u het account al kunt aanmaken. Onze medewerkers gaan dit dan voor u na. 

Hoe maak ik een account aan voor Mijn Waard?

In het stappenplan Mijn Waard staat stap voor stap beschreven hoe u een account voor Mijn Waard kunt aanmaken. U kunt het stappenplan hier vinden. Daarin leest u ook wat u kunt doen in uw Mijn Waard omgeving.

Hoe moet ik mijn account activeren?

Na het aanmaken van het account komt de stap waarbij u het account moet activeren. U ontvangt van ons een e-mail met een link om uw e-mailadres te bevestigen. Dit doet u eenmalig. Na het bevestigen van het e-mailadres ontvangt u van ons een sms met een code die u moet invoeren. Daarna is uw account geactiveerd. Wij maken gebruik van een zogenaamde twee-factor authenticatie via uw mobiel telefoonnummer. Dat is een extra veilige manier van inloggen. Zo verkleinen wij samen de kans dat anderen toegang krijgen tot uw account.

Het aanmaken van een account lukt niet. Wat kan hier de reden van zijn?

- Onjuiste geboortedatum ingevuld? U moet de gegevens van de verzekeringnemer invullen. De verzekeringnemer is degene aan wie de brief of e-mail voor het aanmaken van een account is gericht.

- U heeft al een account? Het kan zijn dat u al eerder een account heeft aangemaakt. Ook kan het zijn dat u tweemaal hetzelfde e-mailadres gebruikt om een account aan te maken. Dit is niet mogelijk. Als u en uw partner een account willen aanmaken moet u twee verschillende e-mailadressen gebruiken.

- E-mailadres nog niet bekend bij ons? Als wij nog niet in het bezit zijn van uw e-mailadres dan kunt u geen account aanmaken. Laat ons uw e-mailadres weten via info@waardverzekeringen.nl en wij verwerken uw e-mailadres zo snel mogelijk. U ontvangt hiervan per e-mail een bevestiging waarna u op onze website uw “Mijn Waard” kunt aanmaken.

Hoe kan ik een document uploaden in Mijn Waard?

Om een document te kunnen uploaden moet het document dat u wil uploaden wel opgeslagen zijn op uw eigen computer. Om een document te uploaden volgt u de volgende stappen:

  • Inloggen in "Mijn Waard
  • U gaat naar "Mijn polis" of "Mijn documenten"
  • Vervolgens kiest u: "Document versturen"
  • Daarna klikt u op het vlak om de bestanden te selecteren of sleept u het bestand daarnaartoe. U selecteert hierbij dus een document dat op uw eigen computer staat opgeslagen. Als u meerdere documenten wilt versturen kunt u deze direct selecteren, later toevoegen is niet mogelijk. 
  • Nadat u het document heeft geselecteerd kiest uit de lijst met documenttype de juiste naam voor uw document.  
  • Vervolgens selecteert u voor welke verzekering het document bedoeld is.
  • Na deze stappen stuurt u het document in via de knop “Geselecteerde bestanden versturen. U kunt één document per keer uploaden maar deze actie wel herhalen als u meerdere documenten wilt insturen. Na het versturen krijgen wij automatisch melding van het insturen van het document en nemen wij dit in behandeling. 

Heeft u een document dat uit meerdere pagina’s bestaat? Zorgt u er dan voor dat het als één document geüpload wordt en dat u niet alle pagina’s los van elkaar upload. Heeft u niet de mogelijkheid om het document als één geheel te uploaden? Dan kunt u het document beter via de mail of per post naar ons toesturen.

Waarom is het verzekerd bedrag van mijn premiehervatting niet zichtbaar in Mijn Waard?

Het verzekerd bedrag bij leven dat u in Mijn Waard ziet is het bedrag dat is overgedragen door de curatoren van Conservatrix. Dit bedrag wordt verhoogd met het verzekerd bedrag dat u opbouwt door uw premiehervatting. Zodra het totaal verzekerd bedrag in Mijn Waard kan worden getoond zullen wij u daarover informeren.

Bij het verzekerd bedrag premierestitutie bij overlijden staat tussen haakjes zie voorwaarden, wat betekent dat?

U heeft er bij aanvang van uw verzekering voor gekozen dat bij overlijden van de verzekerde de tot het moment van overlijden betaalde premies worden uitgekeerd. Voor de door de curatoren van Conservatrix overgedragen verzekering is dat bedrag door hen gekort met 10%, waardoor u 90% ontvangt van de bij Conservatrix betaalde premies.
Als u heeft gekozen voor premiehervatting bij Waard worden bij overlijden ook alle tot het moment van overlijden aan Waard betaalde premies uitgekeerd.
Overlijdt de verzekerde tijdens de eerste helft van de duur van de verzekering? Dan vergelijken wij de door u betaalde bedragen met 110% van de waarde van uw verzekering. Wij betalen het hoogste bedrag.

Waarom zie ik voor mijn beleggingsverzekering in Mijn Waard geen informatie over de fondsen waarin wordt belegd en wat de waarde van mijn verzekering is?

Op dit moment kunnen wij voor beleggingsverzekering die door Conservatrix aan Waard zijn overgedragen in Mijn Waard nog geen informatie tonen over de fondsen waarin wordt belegd en wat de huidige waarde van uw verzekering is. Wij hopen deze informatie zo snel mogelijk wel te kunnen tonen.
Graag verwijzen wij u naar het overzicht ‘Informatie over uw beleggingsverzekering, ook wel ‘model De Ruiter’ genoemd dat wij u in april 2024 hebben toegestuurd. Daarin kunt u de laatste informatie over uw beleggingsverzekering vinden. Begin 2025 zullen wij een nieuwe jaaropgave beschikbaar stellen via uw Mijn Waard.

Waarom zie ik in Mijn Waard geen gegevens over mijn hypotheek?

Op dit moment zijn de gegevens van uw hypotheek nog niet zichtbaar in uw Mijn Waard. Dit zal in fase 2 van de oplevering van Mijn Waard worden opgeleverd waarna uw hypotheekgegevens wel zichtbaar zijn. U krijgt van ons bericht zodra dit geregeld is.
Voor vragen over uw hypotheek kunt u een e-mail sturen naar hypotheken@waardleven.nl

Veelgestelde vragen premiehervatting

Wanneer wordt de termijnpremie over de maand december afgeschreven?

De reguliere premie over de maand december wordt in de vierde week van november afgeschreven.

Betaalt u niet maandelijks ?

Mogelijk wordt uw premie niet maandelijks geïncasseerd maar per een andere termijn. Dit verandert niet. Waard zal in dat geval de incasso van de termijnpremie per de eerstkomende premievervaldatum hervatten op de manier waarop u dat bij Conservatrix gewend was, per maand, kwartaal, per halfjaar of per jaar.

Heeft u al een afkoopvoorstel geaccepteerd?

Het kan zijn dat u al een afkoopvoorstel heeft geaccepteerd. In dat geval hebben wij de incasso geblokkeerd. Wordt er toch een premiebedrag bij u afgeschreven? Dan kunt u de incasso storneren. Dit heeft geen gevolgen voor de afkoop van uw beleggingsverzekering.

U wilt wel weer premie betalen maar uw premie wordt niet afgeschreven?

Een aantal van onze klanten maakt zelf hun reguliere premie over. Zij hebben inmiddels hierover binnenkort een brief. Wilt u dat Waard automatisch uw premie afschrijft? Stuur dan een incassomachtiging aan: info@waardverzekeringen.nl. Stuur altijd een kopie van een recent bankafschrift en een kopie identiteitsbewijs mee.

Veelgestelde vragen Kapitaalverzekering

Wilt u advies over uw vrijkomende lijfrenteverzekering?

Voor advies raden wij u aan contact op te nemen met uw eigen financieel adviseur. Wij geven zelf geen advies over financiële producten. U kunt via onze zusterorganisatie Scildon een onafhankelijke financieel adviseur in uw regio vinden. Hiervoor kunt u de volgende link gebruiken: vind-je-adviseur.
U bepaalt natuurlijk altijd zelf door welke adviseur u zich laat begeleiden. De financieel adviseur kan kosten in rekening brengen voor advies en bemiddeling.
Wat kunt u doen wanneer uw lijfrenteverzekering expireert?
Bij Waard is het niet mogelijk om een nieuw product af te sluiten, maar we willen u erop wijzen dat dit wel mogelijk is bij Scildon, onze zusterorganisatie. Wilt u met een expert uw mogelijkheden in kaart brengen? Dan kunt u bij Scildon een persoonlijk gesprek inplannen met de Scildon BemiddelingsService. Lees meer over uw opties en hoe u een gesprek kunt inplannen op de website: vrijkomende-lijfrente-bemiddelingsservice. Bellen is ook mogelijk via: (035) 625 25 25. Of e-mail naar bemiddeling@scildon.nl. 
Scildon kan kosten in rekening brengen voor de BemiddelingsService.
Naast de Scildon BemiddelingsService kunnen de producten ook via een onafhankelijk adviseur waarmee Scildon samenwerkt worden afgesloten. Het staat u ook vrij om bij andere aanbieders een financieel product aan te schaffen.

Wat houdt een waardeoverdracht in en wat heeft de verzekeraar hier voor nodig?

Bij een waardeoverdracht verplaatst u het tegoed van een lijfrenteverzekering of kapitaalverzekering van de ene financiële instelling (bank of verzekeraar) naar de andere. Voor een soepele overdracht zijn alle afspraken omtrent waardeoverdracht vastgelegd in het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK). Meer informatie vindt u op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK)
Om de overdracht van kapitaal tussen financiële instellingen zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben banken, verzekeraars en beleggingsinstellingen afspraken gemaakt in het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK). Om te voorkomen dat u belasting moet afdragen over uw opgebouwde kapitaal, hebben financiële instellingen gegevens van u nodig. Waard Leven is aangesloten bij het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK).

Wat hebben wij van u nodig voor een waardeoverdracht?
Hieronder leest u wat wij van u nodig hebben voor het uitvoeren van de waardeoverdracht.

  • Een getekend verzoek voor de waardeoverdracht. Hierin moet u naast uw gegevens ook de gegevens van de overnemende partij en het nieuwe polisnummer/IBAN vermelden.
  • Kopie van een geldig legitimatiebewijs.
  • Als de financiële instelling waarnaar u de waarde wilt overdragen niet deelneemt aan het PSK, dan ook een vrijwaringsverklaring. De overnemende financiële instelling maakt deze vrijwaring voor u.

Is uw verzekering verpand?
Als de verzekering verpand is aan uw financiering dan heeft u toestemming van de pandhouder nodig voor de waardeoverdracht. Wij nemen contact op met de pandhouder om deze toestemming op te vragen.

Wanneer dragen wij de waarde over?
Hebben wij alle benodigde documenten ontvangen, dan maken wij het bedrag over binnen 14 dagen. Hebben wij meer dan 14 dagen nodig? Dan keren wij over alle dagen, vanaf het moment dat ons dossier compleet is, een rentevergoeding uit. Deze rentevergoeding maken wij automatisch over naar de partij waarnaar wij ook de waarde van uw verzekering overmaken.

Wat is de procedure bij het bereiken van de einddatum van mijn kapitaalverzekering?

Pas na het bereiken van de einddatum van uw verzekering kunnen wij de waarde uitkeren. Dit omdat de waarde afhankelijk is van de koers op de einddatum en van het feit of de verzekerde op het moment dat de verzekering de einddatum bereikt in leven is. Bij overlijden wordt namelijk 90% van de opgebouwde waarde uitgekeerd tegenover 100% bij in leven zijn.

Als de verzekering verpand is aan een financiering en de financiering loopt nog dan maken wij de uitkering over naar de financieringsmaatschappij.
Als de verzekering niet verpand is maken wij de waarde over naar de verzekeringnemer.
Zodra wij weten wie de begunstigde van de waarde is, ontvangt u van ons een brief. In deze brief vermelden wij de uit te keren waarde en bij deze brief zit een formulier dat u ingevuld moet retourneren samen met de volgende gegevens:

- Een kopie van een geldig legitimatiebewijs.
- Een kopie van een recent bankafschrift (alleen als de waarde niet naar uw financiering overgemaakt wordt).

Na ontvangst van deze gegevens keren wij de waarde uit. De totale verwerkingstijd is afhankelijk van de reactietermijn van zowel de financieringsmaatschappij als de verzekerde. Wij streven er naar om de uitkering te laten plaatsvinden binnen de maand waarin de verzekering de einddatum heeft bereikt.

Wat is de koers van Hollands Welvaren?

De koers van Hollands Welvaren vindt u bij koersinformatie.

Veelgestelde vragen Premiebetaling

Wat moet ik doen bij een betalingsachterstand?

Voor informatie wat u moet doen bij een betalingsachterstand op uw verzekering klikt u hier.

Kan ik de verzekeringspremie ook zelf rechtstreeks betalen?

Ja, maar omwille van efficiency incasseren wij graag automatisch.

Veelgestelde vragen claimafhandeling

Hoe dient u een claim in?

Voor het indienen van uw claim hebben wij een stappenplan.

Waarom keert Waard Verzekeringen de arbeidongeschikheidsbetalingen altijd alleen aan het eind van de maand uit?

Per 1 januari 2011 zijn alle verzekeraars verplicht loonbelasting in te houden op de maandelijkse uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid. De belastingdienst ziet deze uitkering als inkomsten. Dit betekent dat u niet de verzekerde maandtermijn bruto uitgekeerd krijgt, maar een lager (netto) bedrag. Het bedrag aan loonbelasting wordt een keer per maand door ons berekend. Dit is vergelijkbaar met salaris, wat ook meestal aan het eind van de maand betaald wordt. Voor de verzekeringsuitkeringen op andere dekkingen van de polissen geldt deze belastingheffing niet. Deze kunnen op ieder moment van de maand uitgekeerd worden.

Waarom moet ik belasting betalen over de restitutie van mijn verzekering bij arbeidsongeschiktheid?

Omdat u over elke uitkering die u uit de verzekering ontvangt, zowel een schade-uitkering als een premieteruggave, belasting moet betalen. De reden hiervan is dat de betaalde koopsom voor de dekking bij arbeidsongeschiktheid in het jaar van afsluiten aftrekbaar was van de Inkomstenbelasting. Wij moeten van elke premieteruggave van een dekking bij arbeidsongeschiktheid opgave doen aan de Belastingdienst. Alle klanten waarbij dat van toepassing is hebben van ons een fiscale opgave ontvangen.

Hoe verloopt de afhandeling van uw claim?

Voor het antwoord op deze vraag verwijzen wij u naar onze uitkeringsprocedure.

Bent u arbeidsongeschikt en heeft u premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid meeverzekerd?

U kunt dan het beste contact opnemen met de afdeling claims via telefoonnummer 088-3741040 of via e-mail claim@waardverzekeringen.nl. U krijgt dan een speciaal meldingsformulier van ons toegestuurd.

Wanneer schakelen wij de Toetsingscommissie Gezondheidsgegevens in?

Als wij vermoeden dat de overleden verzekerde de gezondheidsvragen bij het afsluiten van de verzekering niet juist of niet volledig heeft beantwoord, kunnen wij hulp vragen aan de Toetsingscommissie Gezondheidsgegevens. De verzekeraar heeft dan namelijk geen juiste inschatting van het risico en de te betalen premie kunnen maken.
De Toetsingscommissie kan medische informatie bij de behandelend arts of specialist opvragen. De Toetsingscommissie krijgt deze informatie en informeert de medische dienst van Waard Verzekeringen over de uitkomst.
Meer informatie over de Toetsingscommissie leest u hier:
Hoe werkt dat met de Toetsingscommissie Gezondheidsgegevens?

Veelgestelde vragen online invulbare meldingsformulieren

Ik zie bovenin een paarse balk en ik kan geen gegevens invoeren

Als u bovenin het formulier een paarse balk ziet, gebruikt u een versie die niet geschikt is om dit formulier digitaal in te vullen. U heeft hiervoor de meest recente versie nodig van Acrobat Reader

Mijn e-mailprogramma opent niet automatisch als ik op de verzendknop klik.

U moet dan het formulier opslaan op uw computer. U opent uw e-mailprogramma (bijv. hotmail of gmail) en maakt een nieuwe e-mail aan naar claim@waardverzekeringen.nl . Vervolgens voegt u het opgeslagen document toe als bijlage via de knop bestand bijvoegen.

Ik gebruik Google Chrome en ik heb problemen met het verzenden van het formulier

Als u Google Chrome gebruikt volgt u de volgende stappen:

  • U download het meldingsformulier via onze website. Vervolgens verschijnt de vraag hoe u het gedownloade formulier wilt openen. U kiest dan voor de optie: "altijd openen als PDF".
  • Daarna kunt u het formulier op uw eigen schijf opslaan als Pdf-bestand.
  • Daarna opent u het formulier met uw rechter muisknop (met Acrobat reader).
  • Hierna vult u het formulier in en slaat u het op

Vervolgens kunt u het formulier als bijlage bij een e-mail verzenden naar: claim@waardverzekeringen.nl. Lukt het nog steeds niet om het formulier goed ingevuld te verzenden? Dan kunt u het beste gebruik maken van de browser “Internet Explorer”. U kunt het formulier openen met Internet Explorer en verzenden via een e-mail. Let u hierbij wel op dat u de laatste versie van Acrobat reader gebruikt.

Ik wil het formulier invullen op een iPad, kan dat?

Ja, dat is mogelijk. Volgt u hiervoor de volgende stappen:

  • U gaat naar de App Store en u download de app "Adobe acrobat reader" (gratis versie)
  • Daarna gaat u naar de website en u download het formulier dat u in wilt vullen. Bovenin verschijnt dan de vraag: Openen met iBooks of Openen met..... U kiest voor deze laatste optie en opent het formulier met: Kopieer naar Adobe Acrobat.
  • U vult het formulier in en u mailt het naar ons door middel van het vierkantje met het pijltje dat omhoog wijst. Vervolgens kiest u voor bestand delen en daarna voor afgevlakte kopie delen.
  • Daarna kiest u voor mail en vult u het mailadres claim@waardverzekeringen.nl in. Dan klikt u op "stuur".

Veelgestelde vragen privacy

Waarom moet ik gegevens op mijn legitimatiebewijs afschermen?

Uw pasfoto en burgerservicenummer zijn gegevens die wij niet in onze administratie mogen verwerken. Wij vragen u daarom om deze gegevens zelf af te schermen op uw legitimatiebewijs. Uw burgerservicenummer hebben wij alleen nodig voor het inhouden van de loonheffing op een uitkering, bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid of bij de uitkering van een HW Privé Pensioen. Als uw burgerservicenummer zichtbaar moet zijn op de kopie van uw legitimatiebewijs dan geven wij dit bij u aan.

Veelgestelde vragen ORV

Kan de overlijdensrisicoverzekering verpand worden aan een andere hypotheek?

Ja, het stoppen met aanbieden van nieuwe levensverzekeringen heeft hiervoor geen gevolgen. Mutaties op bestaande polissen, zoals wijzigingen van adres, begunstiging of verpanding, blijven mogelijk.

Ik ben gaan roken. Moet ik dit doorgeven?

Dit is verstandig om te doen. Een roker betaalt een hogere premie. Blijkt bij een claim dat u rookte maar waren wij daar niet van op de hoogte dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van uw uitkering.

Wanneer kan ik een niet-rokersverklaring invullen?

Bent u gestopt met roken? Dan komt u misschien in aanmerking voor het niet-rokerstarief. Een niet-roker krijgt een lagere premie. Het is belangrijk dat u niet rookt* en geen andere nicotinehoudende middelen** gebruikt. En de afgelopen 24 maanden niet heeft gerookt of andere nicotinehoudende middelen heeft gebruikt. Wij ontvangen dan graag van u een niet-rokersverklaring.

* Bijvoorbeeld sigaretten, shag, pijp of sigaar

** Bijvoorbeeld nicotine houdende pleisters, tabletten, kauwgum of elektronische sigaretten

Veelgestelde vragen InDelta fondsen

Waarom staan er nieuwe fondsen in mijn portefeuille?

  • Saxo Bank heeft voor vermogensbeheer-polishouders alle InDeltafondsen omgezet naar de nieuwe fondsen. InDeltafondsen worden niet meer aangeboden. Vandaar de omzetting naar nieuwe fondsen.
  • Saxo bank heeft voor effecten-polishouders alle InDeltafondsen verkocht. Met de verkoopwaarde kunnen effecten-polishouders weer handelen in effecten en orders inleggen

Hoe is omgegaan met de dividenduitkering?

  • Voor effecten-polishouders, die vóór de omzetting niet zelf de InDeltafondsen hebben verkocht, geldt dat het dividend automatisch is verwerkt. De omzetting is inmiddels volledig door Saxo Bank geëffectueerd.

Hoe kan ik, als effecten-polishouder een order in een van de nieuwe fondsen inleggen?

Voor de wijze waarop u een order kunt inleggen verwijzen wij u naar het voor u beschikbaar gestelde handboek op onze website.

Wanneer worden de aankoopkosten van de vervangende fondsen vergoed?

  • Saxo Bank heeft haar werkzaamheden met betrekking tot omzetting en verkoop van InDeltafondsen recent afgerond. Waard maakt momenteel een overzicht van alle aankooporders in de nieuwe fondsen. Daarna zal zij de aankoopkosten terugstorten in de betreffende effectenrekeningen. Dit gebeurt voor alle betreffende polishouders in één keer. Over de datum waarop dit zal plaatsvinden informeren wij u via deze website.

Bij wie kan ik met mijn vragen terecht?